Alla inlägg under maj 2007

Av johanx - 20 maj 2007 20:07

.. helg har det varit. Jag hann läsa färdigt boken om det kollektiva sjävlmordet. Ni vet... den där finska författaren Aarto Passalinna.. eller någonting sådan som skriver den typen av böcker. Kort då... så är det ett gäng finnar som har bestämt sig att det är mycket trevligare att ta livet av sig tillsammans med ett antal likassinnade än att göra det själv så ett antal deprimerade finnar strålar samman. Ja... det blir ju ett väldigt sökande efter det perfekta kollektiva självmordet så det hela drar ut på tiden. Det visar sig att gänget faktiskt har ganska kul under tiden och både nya relationer och vänskap uppstår. Det hela slutar med att alla..... NÄ... du får läsa boken själv. Perfekt för en regning dag under filten eller en solig dag i hängmattan.

Ha det gott där ute.


Av johanx - 18 maj 2007 23:10

Trots att våren var ganska långt kommen den där dagen den 23 maj 2003 så råkade just den dagen vara ganska kallt o blåsigt. Jo... jag mindes att jag något år tidigare t o m fått snö på mitt växthus just vid den här tiden på året. Det var inte regnet som piskade mig i ansiktet när jag gick mot affären som gjorde mig bister... det var att jag tagit ett beslut. Under ett antal år hade jag inköpt div stekpannor. Samtliga med samma resultat liksom kostnad. Efter något år.. så fann man ägget liggande i ena kanten av den panna som då lättast kan beskrivas som att steka ägg i en gruvhjälm. (Jo.. jag är uppvuxen i Grängesberg så därför är denna liknelse naturlig för mig). Jag hade beslutat mig för att för första gången köpa en teflonpanna till det dyraste priset som existerade i affären. Inte nog med det... jag gick till den dyraste affären dessutom. Det där med den dyraste affären är lite svårt att försvara såhär i efterhand men eftersom jag är en synnerligen ärlig kille så ska alla detaljer med. Väl i affären så konstaterade jag att det fanns ett alternativ för ca 600 kr.

-Finns det inget dyrare, frågade jag affärsinnehavaren som gav ett något överaskande intryck av frågan. Han fann sig dock snabbt o lovade att titta på lagret innan jag kom till mina sinnens full bruk.

Det resultatlösa besöket på lagret gjorde att jag slog till på pannan. Alltså stekpannan.  Det visade sig att jag hade kommit den veckan det var halva priset på teflonpannor och att det var så hysterisk kvalite på pannan att han utlovade 10 års garanti. Vad tror ni hände? Inte fan var den pannan något bättre. Efter dryga året låg ägget där i ena kanten och fräste igen. (Har ni tänkt på hur vansinnigt avlångt ett ägg kan bli om man bara steker det på ena kanten. Rullar man pannan (Gruvhjälmen) så blir det liksom runt hela tallriken). Arg och med goda argumet gick jag tillbaka till affären och fick en ny panna. Igår hämtade jag min tredje panna. Detta är min absolut bästa affär. I denna takt har jag hämtat ut 5-6 pannor... 2013.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 16 maj 2007 13:43

.. på jobbet och är fullständigt oinspirerad. Har egentligen flera saker att "ta tag i" men var ska man börja när lusten inte finns? Ingenstans... Ska på ett möte om en stund. Därefter drar jag... hem. Det ska bli skönt med helg. På vägen hem ska jag försöka åka om en byggnandel och inköpa en hel del saker till grunden till mitt växthus. Det visar sig om jag får tag i det jag behöver. Det finns nog men problemet är att få hem det... utan släpvagn. Annars finns det en del reflektioner om livet som jag ska återkomma till. Jag har inte tänkt klart... Jag måste hitta ett sätt att formulera mig omkring det eftersom en del människor jag känner läser denna blogg.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 13 maj 2007 10:42

... idag var tänkt att bli den stora grävardagen. Nu hann jag lite mer än tänkt igår då faluresan blev inställd men idag skulle jag ju i princip gärva klart. Det vräker ner regn. Därav det kritiska läget. Genast startar en inre dialog.. vad man ska göra i stället. Har vissa behov av att städa i huset och div andra småkraktiska saker. Ja... det får bli något sådant så får vi se om det kanske lättar med regnet.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 12 maj 2007 10:59

.. vaknade kl 06,00 i morse av att regnet smattrade på altantaket och två katter stod på fönsterbrädan o ville in. Det är naturligtvis bra med regn. Men mitt växthus då...?? Jag behöver gräva klart så jag kan bygga upp det igen. Nåja, det ser ut som om det lättar och det blir en del grävning. En Faluresa blev inställd så det finns lite mer tid än planerat. Hade en mycket trevlig kväll igår. Hälsade på min kompis. Vi pratade om allt från damer till flytvästar och flaggstänger. Jo.. det finns att prata om vill jag lova. Nu ska jag ta mig dagens andra kopp kaffe. Plocka ihop i köket och sedan, förhoppningsvis. Ge mig ut och gräva...

Ha det gott där ute.


Av johanx - 11 maj 2007 16:10

... Har inte så mycket att skriva om idag... Det har varit en hektisk veckan som innehållit saker som varit spännande och vidgat mina vyer och saker som tagit alldeles för mycket energi. Nåja, nu är det äntligen fredag. Till skillnad från Nationalteaterns beskrivning av fredagsaktiviterter så blir det troligtvis lugnt. Har inte helt koll på länget men är inte Tre Kronor i semifinal ikväll? Det får bli stommen i en kvällsplanering då jag ringer till min kompis.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 8 maj 2007 18:03

Jag var på ett möte igår med dotterns fotbollslag. Det var möte om laget i allmänhet och en sommarcup i synnerhet. Jag vet inte hur jag ska formulera mig riktigt men... ska man som förälder göra allt som är möjligt för dessa fotbollsspelande barn? Det är fullständigt hysteriskt allt vad man kan hitta på.... och frågan är varför då? Det blev massor av praktiska sysslor som delades ut och massor av ideér hur man ska tjäna pengar till laget. I arbetstid kommer föräldrarna att lägga ner otroligt mycket mer på fotbollen än vad barnen gör. Nu ska det beställas 5000 polkagrisar som ska säljas på loppmarknaden. Självklart ska föräldrarna städa tillsammans med barnen på Marknaden. Till stadsfesten kommer arbetsschemat senare. En nyhet är att ansvarit fikaförälder ska även se till att det finns fika till bortalaget. Det betyder fika till 60-80 personer eftersom först ska det säljas till publiken. Man blir snabbt indelad i en transportteam. Här gäller det att skjutsa till ett antal borta matcher. Ja.. och så skulle visst laget vara värdar på A-lagsmatcher. Det innebär att man ska ta betalt i insläppet, vara bollkallar o sälja kioskvaror i kiosken. Nu kanske ni tror att det är en vanlig kiosk. Nä... det är någon form av trälåda. Självklart utan el och vatten. Där ska det säljas korv och kaffe... ja det som brukar förekomma i en kiosk. Tror ni att det finns där när man börjar matchen. Nä... man måste springa runt på stan o handla först. Det finns absolut ingenting i kiosken. Inte ens el. Tror ni att det är barnen som åker runt i bilen och handlar.... Det fanns en nyhet som var till det bättre. Man kunde köpa sig fri fårn dom förhatliga Bingolotterna. För en summa av 500 kr slapp man eländet. Jag såg en o annan ensamstående förälder som svalde en gång extra då..Om ni känner att ni har för lite att göra på jobbet och vill gå den kortaste vägen till utbärndhet. Gå med i en idrottsförening tillsammans med barnen. Ni är lätt uppe i en halvtid...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 6 maj 2007 11:42

Jag kan ju naturligtvis inte prata för alla men visst är det så för många att vi tänker i bilder. Att vi skapar bilder som blir väldigt vägledande för hur man hanterar olika situationern i livet. Bilder... som säger att vi ska vara andra till lags... Att det är vi som ska fixa olika saker och gör vi inte det så "ställer" vi inte upp. Att vi måste göra si eller så. Lika så odlar vi myten om oss själva... I bilder så ser vi vår egen otillräcklighet. Att snart blir vi avslöjade... att vi egentligen inte är så bra på jobbet som vi försöker sprida. Eller att vi blir avslöjdade på något annat sätt. Att vi är faktiskt lite annorlunda och snart kommer det att märkas... Varför är det så?

Ha det gott där ute.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards