Alla inlägg under juni 2007

Av johanx - 11 juni 2007 13:26

Har du varit på krogen någon gång? Dom flesta av svenskarna har nog det vid något tillfälle och jag gissar att det är lite olika hur vi trivs. I fredags så var jag på krogen här där jag bor. Det var mycket folk. Vädret kunde inte vara så mycket bättre. Det var premiär för sommarkrogen. Det var hur trevligt som helst. Min reflektion handlar om vad som händer när människor får alkohol i sig. Det händer, så klart, en massa saker men jag tänker på två. Dels börjar människor som knappt känner varandra att prata med någon som är bekant och i takt med att klockan går så ökar ljudnivån. Nu tror jag inte det är tiden som gör att blir mer högljutt utan snarare alkoholmängden. JAg vet inte riktigt vad man ska beskriva det som. Kanske kan man säga att alkohol är som ett socialt glidmedel. Helt plöstligt blir dom mest fåniga samtalsämnen oändligt roliga och skrattsalvorna rullar ut över krogen i allt högre decibelltal. Pröva nästa gång du är där. Var tyst i fem minuter och lyssna. En massa människor halvskriker till varandra....

Ha det gott där ute.

Av johanx - 10 juni 2007 10:50

Hej, på er. Så var solfan igång igen. Det börjar nästa bli för mycket. Tror inte vi nordbor är gjorda för saharavärme. Idag ska jag ta mig ut i trädgården och plantera några växter. Fick dom igår och nu står dom i små krukor och måste ner i jorden om dom ska ta sig. Något annat vet jag inte om jag orkar idag. Det handlar mer om att överleva på ett bra sätt och inte prestera.

PS.. det där med beduinerna... det är möjligt att dom har kommit på något men PRÖVA INTE...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 9 juni 2007 09:56

Det är en person som står mig nära som flyller år idag. Vi ska och äta en finare middag på ett ställe. Det blir säkert trevligt inte minst då jag ska träffa min bror som jag inte sett på en tid. Problemet är detta med present. Människan i fråga har verkligen allt som hon vill ha. Och inte nog med de hon har också massor av saker som hon inte vill ha seda tidigare födelsedagar. För det är ju så att visst måste man ha med sig ett paket. Nåja, årets onödighetspryl är en sko... i något slags porslinsmaterial som man kan sätta blommor i. (ja va fan ska man hitta på)

Ha det gott där ute.

Av johanx - 8 juni 2007 19:15

... och försöker samla ihop mig en aning. Var ledig halva dagen idag och det var skönt. Igår kunde jag planter tomaterna o gurkan i växthuset. Idag satte jag lite frön o några stora krukor. Jo... det är sent som tusan. Förr om åren så har jag nästa haft blommor så här års. Nåja.. det är skönt att jag är på g. Jagade glasmästaren idag men trots tre försök så fick jag inte tag i honom. Så.. nu har jag ett växthus utan glas. Eller i all fall nästan utan glas. Jobbade på efm. Tänk vad lagom det är med att jobba halva dagen. Sprang på en kavaj med 70% rabatt... och slog till. Det blir utgång ikväll. Premiär på en uteservering här i Ludvika. Fan... livet känns ganska bra just nu...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 6 juni 2007 10:14

Det är .... för varmt. Redan kl 09,00 var det + 20 och det har det inte varit sedan förra sommaren. På ett sätt är det skönt men... luften står still o dallrar. Jag håller på och fixar med växthuset som vanligt. Jag svettas som en galning. Jag håller på med ett litet expriment just nu. Jag har satt på mig ordentligt med kläder. Vän av ordning kanske menar att jag får skylla mig själv att jag svettas så mycket när jag har en hel del kläder på mig men tänk så här..... har du sett en beduin i kortbyxor på kamelen???  NÄÄÄ, just det. Här är det ordentligt täckt med stora lager tyg. Eftersom jag är en öppen person så håller jag på att undersöka om beduinerna har kommit på något som jag inte kommit på.....

Ha det gott där ute.

Av johanx - 5 juni 2007 13:22

Tja... eller så kan man ha rubriken "kan barn bli utbrända på fotboll"? Jag tror att det finns en möjlighet att det kan bli så. Min yngsta dotter spelar i ett lag för jämnåriga flickor. Det är lite klent med spelare i laget som är några år äldre (förmodligen utbrända) så hon får ständiga förfrågningar att spela med det äldre laget. Hon blir naturligtvis stolt över den fråga och tackar alltid ja... Här om dagen kom förfrågan att vara med i dam-A- laget. Även där var det dåligt med spelare (förmodligen uppbrända sedan länge) och det är såklart hon tackar ja  till det. Så... nu är det fotboll nästa varje kväll i veckan. Borde jag då säga nej då.... som ansvarig förälder. Jo... visst.. men då får jag också ta en stor konflikt som handlar om så mycket mer än fotboll. Det handlar om att jag inte unnar henne den bekräftelse som det innebär att spela med äldre tjejer. Bl a att säga att hon inte får spela med storasyster som spelar i ett av dom äldre lagen. Men jag vägrar ta mig fan att sälja polkagrisar till damlaget på min fritid.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 4 juni 2007 11:13

Jag har haft en "nära döden upplevelse". Jag var med dottern till Borlänge och handlade examenskläder. Det var hur varmt som helst.... visste inte att det fanns så många människor i Dalarna.... och en fullständig oräkneliga antal kläder som skulle provas. Beslutångesten var total. Jag blev räddad av gongongen. En hes kvinnoröst ropade ut strax före kl fem att det var dags för stängning.

Förutom detta mörka minne av helgen är det mest ljusa minnen. Jag mådde bra av en solig stund på stranden. Växthuset är åter på plats. Det återstår mycket invändigt men det känns som att det är på g. Ska var lite ledig i veckan så tänk... om det är klart till helgen. Jag åkte om hos glasmästaren i morse och beställde massor av glas.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 juni 2007 07:41

Jag måste samla ihop mig. Idag blir en allvarlig dag för mitt växthus. Tänk om jag kunde montera det på rätt plats idag. Det vill till att jag inte skriver för långt. Jag har, i huvudsak, fram till lunch på mig. Sedan ska jag med dottern och köpa examenskläder. Det börjar dra ihop sig. Fantastiskt... sedan ska tonåringarna ligga o tryna i sängen hela sommaren. Ja.. med undantag om nätterna såklart. Tiden går så oerhört fort. Jag minns mitt förra jobb. Jag jobbade i ett klart kvinnodominerande jobb och när vi gick hem på fredagarna så brukade jag runda av med att konstatera "nu är vi en vecka närmare pension". Jag vill lova.... att några fick något stressat uttryck i blicken.

Ha det gott där ute.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards