Alla inlägg under april 2007

Av johanx - 22 april 2007 10:05

Jag vet att det inte tillhör livet stora frågor men jag blir så förbannad. Jag gillar sport i allmänhet och köper Aftonbladet varje dag. Jag läser hela tidningen men gillar natuligtvis sportbilagan men det är där problemet finns. Det måste vara så att på den redaktionen anställs bara fotbollsnissar. Sådär mitt i vintern när det inte har sparkats en tävlingsboll i Svergie på flera månader kan det vara extra sidor för att få med att man anser sig behöva skriva om fotbollen. En annan merit för att få jobb på den redaktionen verkar vara att man är så ointresserad som möjligt av hyckey. Igår spelade Tre koronor mot Ryssland. Inte en enda rad fanns i tidningen. Däremot kände jag att min nyss uppätna lunch var på väg upp när det visade sig att man hade ytterligare en bilaga igår som bara innehöll fotboll.

Jag har sikrivt ett ilsket mail till Fredrik Lilja som är sportchef på sportbladet i frågan. Jag har gjort det en gång tidigare då det vara extra sidor om Henrik Larsson petade sig i näsan.... Han höll med mig i sakfrågan men..

Ja jag vet att det inte är livets stora frågor men va fan....

Ha det gott där ute.

Av johanx - 20 april 2007 20:28

Min kompis mailade mig idag när jag var på jobbet. Han vet vem jag är "svag" för. Tja.. vi roar oss ganska friskt med att hitta på olika saker åt varandra. Det är naturligvis mycket roligare att vara entusiastisk för hans räkning när det gäller något, t e x en dam. I det läget finns alla möjligheter.... Nåja, innan jag spårar ur ännu mer i mitt resonemang och inom kort får ett ilsket mail från honom så ska jag berätta vem Åsa är...

Det är Åsa Rasmusen som berättar om vädret för er alla på svt. Men vi har ett kodat språk och för mig berättar hon något annat... ;)

Ha det gott där ute.

Av johanx - 17 april 2007 09:20

Jag har överlevt vedhuggningen i helgen. Jag är någorlunda vältränad men det blir så otroligt intensivt när man går från kontorsnisse till att bli skogsarbetare sådär över en helg. Muskler som för länge sedan sjunkit ner i en slumrande tillvaro ska helt plötsligt prestera.....

Jag har tänkt.... jo, jag brukar det. Jag har tänkt på en sjuka som är vanlig bland människor idag. Detta med att inte kunna säga nej eller att vara så tillags. Kanske allra mest i mitt jobb (men också privat) så möter jag människor som har svårt att säga nej. Det blir jobbigt att förklara... eller man vill inte göra någon ledsen.... eller kanske allra vanligast så har man en egen bild att man har någon slags outtalad förväntning att man ska vara si eller så fast man egentligen inte vill.

Så... gör man så. För en del människor blir det som att göra våld på sig själv. Man deltar i ett sammanhang man inte vill.... eller lever i en relation man inte vill eller....  Men det är inte "bara" att man inte klarar att säga nej det är också på det sättet att man har inte ett språk för svåra saker. Man vet inte hur man ska säga. Och då säger man inget.....

Ha det gott där ute.


Av johanx - 15 april 2007 08:18

... armar värker. Axlarna slutade fungera normalt sådär vid lunchtid igår. Ett begynnande skavsår har dykt upp på min ena stortå. Benen.. ja kan man kalla dom för ben. Jo.. dom ser ju fortfarande ut som ben men dom känns inte som ben. Tja... det känns ungefär som om jag åkte vasaloppet igår och idag ska jag åka det igen.

Om jag får upp samma fart på min vedhuggning i skogen idag så kanske jag hinner färdigt för i år.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 11 april 2007 20:35

... spel gör att överste Kemppainen och direktör Rellonen stöter på varandra i en avsides belägen lada, dit dom båda har kommit för att ta sina liv. Två är en för mycket och dom måste tillfälligt ge upp sina planer. Efter en nattlig diskussion hittar de en mycket bättre lösning än att sluta livet med ett trist sjävlmord i en gammal fallfärdig lada. Det finns säkert massor av sjävmordbelägna finnar i landet. Varför inte samla dem och genomföra historiens mest anmärkningsvärda kollektiva självmord?Se där.... en spännande bok av en författare från vårt grannland i öster. Gissa vem? Jag återkommer med hur det går i boken. Har bara läst halva.Ha det gott där ute.

Av johanx - 10 april 2007 19:00

Visst märker man att åren går men så stor skilland upplever man inte i vardagen. Om jag tänker efter så känns det inte särskilt annorlunda än då jag var tio år yngre. Förhoppningsvis är man lite klokare av livet och att man har lärt sig ett o annat men det känns ju bara bra med den livskunskapen. Den skulle jag inte vilja vara utan på något sätt. Men så märker man ändå att livet har sina epoker eller perioder och så ska det väl vara. Idag har jag varit ute och burit in dom sista sakerna i lekstugan på tomten. Den ska säljas. Barnen har inte besökt den på flera år nu för att dom är för stora. Jag minns när vi fick hem den. En stor lastbil kom in på gården och alla var samlade och såg när den lastades av. Den familjen finns inte kvar... Det lektes ordentligt några år i den. Jag målade en del och fixade med taket som läckte in efter varje vinter. Nu är den såld. Förhoppningsvis blir den till glädje för något annat barn. I sommar kan man säkert se märken i gräsmattan var den stått. Nästa sommar så finns det inga spår kvar. Så var den perioden i ens liv spårlöst förbi.Ha det gott där ute.

Av johanx - 9 april 2007 10:49

Tidperspektiv sjöng Ola Magnell om på sin genombrotts skiva "Nya perspektiv". Jag har tänkt lite själv. Tänk vad olika vi uppfattar tiden i olika åldrar. När man var liten och det var examen i skolan inför sommarlovet så hade man ju en evighet framför sig. Det var nästan svårt att tänka så långt som till andra halvan av augusti. Väl tillbaka i skolan så hade det hänt hur mycket som helst att prata om och kanske att titta på. Helt plötsligt hade det hänt något med tjejerna på sommarlovet mellan 7:an och 8:an. När man har sommarsemester idag så tycker man att man lagom har varvat ner när det är dags att börja jobba igen.Nu har det varit påsk. Tja.. inte så långt som ett sommarlov så klart men Vips... så var det slut. Det är förskräckligt väder här där jag bor. Tänker sitta inne vid min brasa och läsa en bok av en finne som skrivit om kollektivt självmord.Ha det gott där ute.

Av johanx - 8 april 2007 08:20

...inte riktigt vaknat ännu men.... Jag är på väg till skogen. Jag har möjlighet att ta egen ved att elda i på vintern och nu är det dags att se till att det blir varma goda brasor till nästa vinter. Så jag ska åka ut o tampas med motorsågen några timmar.Ha det gott där ute.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards