Alla inlägg den 21 augusti 2007

Av johanx - 21 augusti 2007 22:36

Mannen blickade ut över landskapet. Det var en vacker dal han kommit till och blicken drogs hela tiden till den sjö som bildats där sluttningarna möttes. Han hade aldrig varit här tidigare men hade ändå en känsla att här hade han varit alltid i sina tankar. Vandringen till dalen hade inte varit problemfri. Under en vecka hade han legat i en skogskoja med svår feber och knappt med mat. Att det fanns vatten i en bäck bara några meter bort hade förmodligen räddat livet på honom. Nu fanns inga tankar på det som varit, all energi var riktad framåt på det som skulle komma. Den sista biten ner mot sjön kändes benen ovanligt lätta trots den tunga packningen. Det berodde inte på att det lutade neråt utan mer att kroppen och dess muskler fylldes med en glädje o energi som det var läge sedan han upplevt. Han stannade vid stranden och drack av det klara vattnet. Tog av sig packningen och blickade ut över det som var en viktig förutsättning för det som han visst skulle bli resten av hans liv.

När han hämtat andan och stuvat undan packningen under en gran började han gå runt sjön han kommit till. Han gick inte planlöst. Hela hans kunskap om hur en landksap bör se ut för att kunna  livnära människor och skapa bra förutsättningar kom nu till användning. En jord som var duglig att odla i måste finnas i tillräcklig omfattning. Timmer inom rimliga avstånd att bygga med lika så. Vatten... denna livet grundförutsättning måste också finnas. Allt det där fanns på den plats han nu kommit till och han kände att precis här... skulle hans liv börja.

Hmmm..... kan man börja en bok så?

Ha det gott där ute.

Av johanx - 21 augusti 2007 11:23

Jag tittade jag lite på morgontv i morse när jag klev upp. Det var som vanligt olika eländesnyheter på nyheterna men efter dom så intervjuades en kille som tydligen ska ha ett program ikväll. Han verkade ha intresserat sig för ett ämne som jag gillar. Nämligen hur vi människor fungerar och hur tankar styr våra liv. Det var inte något slags terapi-program. Det där programmet tänker jag se. Hjärnstorm heter det och börja i 2:an kl 21,30. Det kanske kan var något...

Ha det gott där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards