Alla inlägg under augusti 2007

Av johanx - 19 augusti 2007 12:57

Jag tror att dom flesta hushåll i vårt avlånga land nu har fått kataloger som kanske kan liknas vid ett slags porr.. För några veckor sedan så kom IKEA-kagalogen. På min kvinnodominerande arbetsplats var det ingen hejd på fanatasin om vad man egentligen behövde köpa ur katalogen och när man skulle åka dit. En slags inredningsorgasm strömmade över mig som man vid varje fika paus. I veckan kom Julakatalogen. Helt fantstiskt...här finns saker som man inte hade en aning om att man saknat. Jag har lagt in den på toaletten. Det blir långa besök där man fantasimässigt blir ägare till dom där skruvarna som man skulle behöva eller den där mössan med ludd på öronlapparna som vore perfekt när man är ut på vintern och kör in ved. Fan... jag måste åka dit.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 19 augusti 2007 10:19

Efter en otroligt seg arbetsinsats så blev häckarn klara igår. Ja... dom blev t o m ganska bra. Komposten höll på att sväma över men den räckte precis. Vad jag ska göra idag... är bara klart till en del. Jag ska ge mig på att ränsa ett land där jag har en pumpa och en massa ogräs. Det får bli dagens goda gärning på tomten. Jag har lyckats befrukta så jag får tre pumpor. Det är en liten tradition det där med egen pumpa till Halloween. Om vädret håller i sig och lusten finns så kanske det blir en liten sväng i skogen och titta efter svamp. Just där jag bor har jag inga bra ställen men det är ju så skönt att gå i skogen...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 18 augusti 2007 10:25

Det är lördag och jag känner mig "nollställd" på något sätt. Nästan lite konstig känsla att man har jobbat första veckan och nu är man ledig såhär efter semestern. Bara 47 veckor kvar (eller något sådant) till nästa semester. Det finns två saker som är värda att nämna just nu. Dels att Brynäs spelade oavgjort i Sandviken igår. 4-4 mot Luleå får väl anses som godkännt om än knappt. Det andra är att Lars Winnerbäcks nya singel är ute. Finns på hans hemsida att lyssna på www.winnerback.net

Det var kanske inte det bästa jag hört av honom men jag är ruggit kräsen på hans musik och som vanligt så brukar kvalitetsmusik växa när man lyssnar ett antal gånger. Nu är det hög tid att ta  sig samman. Jag har ett antal häckar på tomten som ska klippas för andra o sista gången i sommar.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 17 augusti 2007 08:51

Jag har skrivit här tidigare om hur höga priserna är i Dalhalla om man vill se en föreställning. En fråga som uppstått är vilken publik som Dalhalla egentligen vänder sig till. Kanske man kan säga att jag fått något slags svar. I veckan så fanns en intervju med vd Håkan Ivarsson. Han får frågan om biljettpriserna och konstaterar att dom är låga i en internationell jämförelse. Han nämner att i Covent Garden så kostar en biljett sådär 1000-1500 kr i snitt. Det svar han alltså lämnar är att rika engelsmän eller andra rika personer från andra länder är dom som Dalhalla försöker vända sig till. Nu framkommer det inte om det finns barnprisker i Covent Garden men en familj med två vuxna o två barn ska alltså hosta upp 6000 kr för några timmar en kväll. Det tycker Håkan Ivarsson känns bra att jämförs sig med. Så uttrycker sig en man som tappat kontakten med verkligheten. Som hittat alldeles egna jämförelse vägar som passar honom bäst.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 16 augusti 2007 16:01

Det råder en slags förpackningshysteri i affärerna. Sopberget växer och hur smart är det...

Trepack kaviartuber är inslagna i en plastpåse... är det nödvändigt? Frukt som går att plocka lösvikt har olika slags förpackningar. Små varor i stor pack ligger i en större påse. Allra värst blir det när det ska vara miljömärkt. Hur kan man miljömärka en vara som kommer från andra sidan jorden och ligger i dubbla förpackningar? Först transporten till Sverige, sedan transport inom sverige. Vidare dubbla förpackningar ofta i plast. Avslutningsvis så ska soporna köras kors o tvärs. När ska det bli ett pris för att skita ner? Så länge det är gratis så kommer det att forstätta..

Ha det gott där ute.


Av johanx - 16 augusti 2007 09:49

Har nyss ändrat mitt telefonval till Glocalnet... Det ska gå så fint så.... att få sk e-faktura. Det är tredje månaden nu och än så länge har inte en enda faktura blivit rätt. Jag har fått någon slags ringpott som kompensation men därifrån räknas det av på något sätt som inte jag får se. Jag fick ett mail igen nu vad kostnaden blev denna månad. Om jag sedan vill se en specifikation så får jag gå in på mina sidor på glocalnet. I tre dagar nu har alla sidor varit ur funktion så det där med att det "går så fin så" har inte alls fungerat.

Jag förstår inte..... det går bra att få ett mail från Glocalnet om summan varje månad. Varför kan dom inte bifoga specifikationen? Blir det för arbetssamt på något sätt? Eller kan det vara så att dom vill att jag ska in på deras sidor så att dom får en möjlighet att påverka mig så mycket som möjligt med sin reklam?

Ha det gott där ute.

Av johanx - 15 augusti 2007 09:46

Det är den tredje dagen efter min semester och jag måste erkänna att det var roligar att inte jobba. Kan man få bli arbetsbefriad? Är det möjligt att få ta ut pensionen nu och kanske orkar har roligt för pengarna medans man är pigg o frisk eller måste man vänta? Jag gillar mitt jobb men utan tvekan så känns livet utanför arbetslivet mer som en utmaning som man vill utveckla än detta 40 timmars pass mitt i livet varje vecka.

Tiden går tyvärr fort. När man var liten känndes ett sommarlov som en evighet att ta sig igenom. Känns din semester som en evighet? Nä.. inte min i alla fall.

Ja.. ja man måste väl jobba.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 14 augusti 2007 20:41

Tror nog att dom flesta vill vara oberoende av andra människor men vad är det egentligen som skapar oberoende? Går det över huvudtaget att vara oberoende av andra människor? Är det önskavärt? Om man skaffar sig en jättebra utbildning med massor av skumma högskolepoäng blir man oberoende då? Tänk om man vore riktigt rik och kunde bada i pengar eller köpa sig vad man ville... kan man säga att man är helt oberoende då? Om man är riktigt lycklig... kan resa... är man oberoende då? Eller handlar oberoende mer om känsla... om man är älskad... respekterad... sedd som människa är man oberoende då? Ja... jag vet inte.

Ha det gott är ute.

Ovido - Quiz & Flashcards