Alla inlägg under augusti 2007

Av johanx - 6 augusti 2007 22:17

Under min resa till Värmland fanns det gott om tid att fundera över olika frågor. T e x om detta med olika märkningar på mat. Det är bra att det på olika sätt blir fokus på om djuren har det bra och om maten odlas utan gifter MEN.... i mitt bakhuvud dök två saker upp. Dels att kor fiser... släpper väder... ja du förstår.. Det är förståss ingen nyhet men att all denna metangas går vidar upp i atmosfären och bidrar till växthuseffekten hade jag inte klart för mig. Det andra som dök och som jag också hade läst i en tidning var att om man lägger ett kilo kokött på grillen så har det under hela produktionskedjan släppts ut så mycket koldioxid så att det motsvarar 30 mil körning med bil (eller om det var 60 mils körning.... minnns inte riktigt). Då har vi ett senario vi kan lägga ihop. Här står det en ko och släpper ohyggligt med väder under flera år för att bli fullvuxen. Hela transportapparaten tar vid och kör detta kött  land o rike runt till div slakterier och köpcentra. Där åker familjen X och handlar flera mil för att köpa billigt kött. Dom känner ansvar och väljer ett kött som någon klämt dit ett märke på. När dom grillar på kvällen så känner dom att NU vi tar ansvar för miljön. Konfan var ju kravmärkt. Kan detta var bra....? Måste funder  lite.

Ha det gott där ute.


Av johanx - 6 augusti 2007 16:56

Då har jag då återvänt till civilisationen o Dalarna igen efter att besökt Värmland och Karslstad. Det blev en o annan shoppingtur där och var man än kom så kändes det som om man var i Norge. Den vackra stugan jag bodde i saknar varmvatten. Det var planerat med bad men vädret gjorde att det blev inställt. Vi hade bara en ispik så den fick min kompis ta. Vi hade ett mycket grundligt resonemang om Kravmärkning o pellet som jag tänkte återge här menförst måsta jag samla ihop mig lite.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 3 augusti 2007 07:39

.. är jag inte men lite förvirrad planerar jag att bli där i helgen när jag ska åka o hälsa på min kamrat. Förra året hade vi ett fantasktiskt uppslag på aktivitet. Vi hade långt gångna planer på både det ena o det andra. Den kreativa plan som vi ägnade mest tid åt var om vi skulle ta o berusa oss ordentligt. Hans stuga ligger nära vatten och här fanns det ju en säkerhetsfråga att tänka på. Lösningen blev att all Whiskey, efter första litern, fick intagas med flytväst. Skulle vi vara på benen efter det så var det nog klokt att använda medhavda rep och binda fast oss själva i flaggstången. Vi var oerhört kreativa där ett tag. Det ska bli spännande o se vilka minnen man kommer hem med i år. Tyvärr ser inte vädret ut att bli lika spännande. Det ska bli bättre mot slutet av helgen. En rapport kommer på måndag då jag är åter hemma.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 augusti 2007 22:46

Det är 145 dagar kvar.... ja i alla fall läste jag det någonstans. Har inte kollräknat men det känns som om det kan stämma.  Har du börjat planera ännu? Har hört att det finns människor som börjar redan i augusti. Själv tycker jag att det känns otroligt avlägset men helt klart... finns det ett antal svenskar som vet exakt vad dom ska göra om 145 dagar. Kanske resa bort just den där helgen, vilka dom ska träffa o s v. Det finns säkert också ett antal svenskar som börjar få en klump i magen redan nu inför den där helgen. Som kanske tycker att det är den djävligaste helgen som finns och just då.... kanske ensamheten upplevs som allra starkast. Förväntningarna är enorma.... Du har säkert räknat ut vad som händer. Mannen med toppluvan och det vita skägget kommer. Han brukar lukta whiskey.

God jul på dig.

Av johanx - 2 augusti 2007 18:52

Det är väl tanken som räknas ändå

Jag lever ensam men väntar på smällen

Hjärter Dam du kan duka för två

Jag tar tåget ner framåt kvällen


Det är somliga dar

som man vänder sig om

och känner hur allting försvinner

Hur man jagar o far

Hur man snålar i spar

Hur man lever så mycket man hinner


Jag är inte fångad o frälst

jag har sålt mina enda maximer

Jag leva på vad som helst

Om jag tar mina mediciner...


Bra...... Lars Winnerbäck

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 augusti 2007 10:11

Tänk va härligt det är att ha en stor tvättstuga. Den som jag har är kanske inte så stor men det är heller inte så många som bor i huset.  Det som är så bra är att det finns plats att hänga kläder när dom ska torka och framför allt... det är så stort att man behöver inte vika ihop o lägga in i skåpen. När man ska ha rena kläder så är det bara att gå ut i tvättstugan. Det blir en slags rundgång mellan tvättkorgen och tvättstugan. Ja.. där emellan så sitter kläderna på mig förståss.

Jag har semester just nu och det känns faktiskt som jag ska göra en liten semester i semestern imorgon. Jag har en otroligt god vän och i morgon ska jag åka o hälsa på i hans sommarstuga i Karlstad. Vi har buskul när vi träffas. Jag kommer att vara där några dagar över helgen så då blir det inga inlägg här men några till ska jag väl hinna med innan jag åker.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 augusti 2007 08:32

Nu minns jag inte riktigt var jag läste det men det var någonstans på riksnyheterna att det finns tjejer. Nu var det kanske inte just det som var nyheten.  Alltså tjejer som som är veganer och som vägrar ha sex med killar som äter djur. Tjejerna menar att killarnas kroppar blir som begravningsplatser för djur och då är det äckligt att ha sex med desas killar. Ja.. kära nå´n. Vad ska man säga om tjejerna då. Bara grönsaker... vad blir det då. Blir dom som en kompost. En äcklig stinknade kompost full med skadeinsekter. Nä...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 1 augusti 2007 15:47

Det blev en bra promenad. Helt nya stigar har vandrats i trevligt sällskap och stödbananen har intagit tillsammans med byns A-lag. Ja.. det sistnämnda kanske inte var så trevlig men alla var glada i det fina vädret och ingen gjorde en fluga förnär. Som toppen på detta isberg av lust o glädje skulle en stunds opera sticka upp men det sket sig. Primadonnorna hade tagit lunch och så brinnande intesse fanns det inte så vi valde att åka därifrån. Nu ska jag åka till den brandskade staden Falun. Det blir liksom en fortsättning på det där klickgolvet jag skrev om. Nu ska listerna dit...

Ha det gott där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards