Alla inlägg under juli 2007

Av johanx - 17 juli 2007 09:43

Så har det då var nya rubriker i Dalatidningarna. Ännu ett antal personer har har fått sina konton länsade efter att ha använt kontokort. Någon nisse från banken förklarar att korten engentligen är säkra och dom flesta affärer är ärliga. Som jag förstått det så blir kunderna kompenserade för stölderna vilket naturligtvis är bra. Men... behövs kontokort? Har jag lust att vara med och betala kundernas förluster? Nä... Konotkort är skapade av bankerna. Det är ett sätt att forma dig som kund. Den mest lönsamma kunden är den om dom inte behöver se eller träffa. Du sköter dina bankaffärer utan att kontakta banken. Därför ersätter bankerna direkt ev förluster. Det lönar sig så mycket att kunna forma kunderna på det sättet. Personligen skulle jag kunna tänka mig att bli formad för att göra banken glad men vad har jag för det? Ingenting... Man blir glatt erbjuden ett räntefritt konto för sina sparpengar. Med vissa förbehåll kan man sega sig upp i någon procents ränta av en bank som gör miljarder i vinst. Det känns som den morderna tidens ocker...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 16 juli 2007 20:28

Jag har ett litet växthus i min trädgård. I år har jag fixat en hel del och bland annat gjort en ny grund till det. Det växter som aldrig förr. Jag har div grönsker bl a sallad, dill, gräslök. kålrötter och tomater. Tomaterna blir rekordstora i år. Det växter som aldrig förr. Frågan är om man kan lära sig något av en tomatplanta. I en stunds klarhet i mitt liv fick  jag följande uppenbarelse.

Om du ska sköta en tomatplanta på rätt sätt så måste du ta bort sk "tjyvar". Det är små skott som växter i nästa varje grenklyka och som bildar nya grenar. Om tjyvarna får växa helt fritt så blir tomaten som en buske som växer okontrollerat och det blir liksom ingenting som liknar tomater. Alla dessa Tjyvar tar energi från moderplantan så det som blir över räcker inte till att ska frukter.

Kan det var lika för oss i livet. Att det finns saker som är energitjuvar. Som tar saker i från viktigare frågor. Som kanske t o m gör att vi lägger enrgi på fel saker..... och därmed missar vi dom viktigaste frågorna som vi borde lägga energi på. Hur plockar vi bort negativa energisaker i livet? Tja.....

Jag varnar er. Imorgon ska jag studera gurkan.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 16 juli 2007 19:25

 i Smedjebacken. Jag kan rekommendera Gamla Meken. Det visar livet runt järnverket i Smedjebacken och hur det var för människorna. En utställning av täljda träskulpturer visar att det fanns orginal även tidigare i byn. Efter en god måltid så avslutades dagen med en stund i Norrbärcke kyrka. Det är något speciellt med kyrkorummet. Så tidlöst... sådan ro... jag är inte religiös på något sätt men det är skön stämmning i en kyrka.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 16 juli 2007 09:26

... ska jag bege mig till en dam och vi ska göra en utflykt. Det är den välkända orten Smedjebacken som ska få sig ett besök. Där ska det finnas ett ställe som heter "gamla meken" eller något sådant som ska föräras med ett besök. Det ska också finnas en vacker kyrka. Sedan är det oklart vad som finns där men det visar sig. Jag återkommer med en rapport.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 15 juli 2007 21:50

Expressen har en oerhört viktig nyhet på sin webbsida idag. Paris Hilton vill tydligen adoptera ett barn. Stackars unge. Jag hoppas verkligen att denna jättebebis med pengar inte får adoptera. En annan tung nyhet är att Foppas häst vann.... Va fan..

Ha det gott där ute.

Av johanx - 15 juli 2007 14:41

Jag har kännt det tidigare men idag kände jag det två gånger där jag, garanterat, inte kunde blanda ihop det med något annat. Det jag reflekterar över är att äldre damer luktar. Ja.. det kanske ligger lite negativt i att uttrycka det på det sättet men om jag skriver doftar då. Dom doftar på lite olika sätt men det är en konstgjord doft och mina tankar går i två spår. Antingen är det något slags malmedel som doftar. Att tanterna äntligen tagit fram den där kappan som hängt i garderoben över vintern i en påse med malmedel.... eller.... Så finns det en speciell damtvål. Jo.. så kan det också vara. Idag mötte jag två damer på eljusspåret när jag kom till skott i en länge uppskjuten tanke och kom i gång med träningen inför Vasaloppet. Inte blir det något vasalopp men det är så bra att lura sig själv ett tag. (det brukar bli ett kort tag) Hur som helst så mötte jag två damer på ca 60+ som doftade. Observera nu att jag var mitt i skogen och inte kunde blanda ihop det med någon annan doft. Vi passerade varandra i en kraftig doft av malmedel (ev damtvålsdoft?). Det var alltså inte en dam utan båda två som doftade på detta sätt. För ett kort ögonblick övervägde jag att gå ifatt den sista damen och fråga henne men jag kom inte på något bra sätt. Hur skulle jag formulera frågan. Varför luktar du? Vad luktar du? Vad heter malmedlet? Nej, det är nog så att allt här i livet kanske man inte behöver veta.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 14 juli 2007 23:29

.... att det rökta hästkroven var alldeles utmärkt. Otroligt god att grilla. Kan verkligen rekommenderas.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 14 juli 2007 16:57

Idag hände det som jag väntat på länge. Har i ca ett års tid haft en pågående kampanj mot min lokala ICA affär. Visserligen en lågintensiv men ändå målmedveten strategi som jag till slut hoppades skulle löna sig. Upprinnelsen var sommaren 2006. Då köpte jag en rökt hästkorv i butiken. Det visade sig att denna rökta korv smakande något i hästväg, skulle man kunna säga. Lite mer exakt beskrivning är att det smakade underbart. Det hände något när den rökta korven blev varm. Det känndes som om alla smakämnen lyftes fram till en fullkomlighet som endast ett Brynäs i toppform kommer i närheten av. Denna smakmässiga fullkomlighet försvann starx efter kräftsäsongen förra året och sedan dess har jag, lågmält och målmedvetet, frågat i butiken efter den. Oftast har jag omedelbart sett att den inte har funnits i butken men glatt sökt upp personalen och frågat efter korven som den fanns där igår. Nu har jag alltså ett ex. Ligger i mitt kylskåp. Har grillat som en galning dom senste dagarna med senast i morgon så blir det en grillsväng igen..

Ha det gott där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards