Alla inlägg under juli 2007

Av johanx - 14 juli 2007 09:53

En oerhört trött tonåring ringde mig för en stund sedan. Det var min dotter som nu avverkat alla sex dagarna på Dala-Carlia Cup. Det var slut och hon ville jag skulle komma o hämta henne o storasystern. Det är klart jag gör det. Då kan jag gå in o köpa några cykelsaker på vägen. Är en ganska pigg kille. Kom hem tidigt igår. Somnade säkert före 01,30. Trots den massiva nattsömnen så behöver jag nog ett antal koppar kaffe innan jag ger mig iväg.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 13 juli 2007 18:42

Jo... jag är skapligt pigg. Efter att ha cyklat hem strax efter kl 4 så blev det ändå några timmar till. Dagen har ägnats åt ogräs. Det är inte så dumt egentligen. Man håller på med någontig tämligen meningslöst och får tid att tänka. Det är inte meningslöst. Jag vet inte om det blev så begåvade tankar idag men några blev det nog ändå om livet och vad som är viktigt. På efm så dök min kompis upp. Det blev en kopp kaffe på altanen i ett väder som blir bättre o bättre. När han åkt gjorde sig magen påminnd. Tittade i kylskåpet och konstaterade samma sak som i förrgår att .... det var länge sedan jag handlade. Det var med andra ord ännu sämre utgångsläge för att skramla ihop något att äta. Längst in i kylskåpet så hittade jag något i blandfärger. Mest var det rött. Det är alltid spännande att hitta något i blandfärger i kylskåpet. Man får likosm gissa vad det är. Kan ganska säkert säga att det var tomaterna jag köpte i maj. En stor tacksamhets tanke sändes till Lidel och deras potatissallad. Den har flera veckors hållbarhetstid och eftersom den rimligtvis är full med konserveringsmedel så funkade den. (Undrar om man själv blir konserverad på något sätt). Nåja, nu ska jag samla ihop mig o cykla in till sta`n. Det blir ett besök på en utekrog. En sommarpilsner som jag är säker på ska smaka bra.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 12 juli 2007 09:27

I tisdags var jag i Uppsala. Jag och en dam åkte till staden för att tillbringa några timmar där. Det stora målet för vår resa var domkyrkan. Vilken fantastisk byggnad. Den knastertorra guiden berättade att det tog ca 200 år att bygga kyrkan. 200 år.... tänk om man skulle bygga något stort idag. Man kontaktar ett byggbolag och gör upp om vad som ska göras. Byggbolaget förklarar att det tar nog ett par hundra år..... innan man är klar. Man undrar ju stillsamt hur lång garantin är på ett sådant bygge. Jag skulle vilja se Martin Timell ge sig på ett sådant bygge. Även ett museum hanns med innan vi åkte mot det trygga Dalarna igen. Idag blir det pyssel här hemma. Det finns lite olika att välja på. Vaxa bilen är ett hett förslag. En sida på en kompostlåda har rasat så det är ett annat förslag. Det är så otroligt skönt med semester. Det är ungefär som med kyrkans byggtid. Det får ta den tid det tar....

Ha det gott där ute.

Av johanx - 11 juli 2007 09:00

Likt en Ernst... så skapade jag färdigt i växthuset. Det blev en stor hylla som jag kommer att ha mycket glädje av. Nu återstår det att sätta upp en lite hylla och jag hade där tidigare. Jag tror jag aldrig har berättat vad jag har i  växthuset. Tomaterna ser ut att bli ovanligt stora i år. Fem plantor har jag men det dröjer nog några veckor innan jag kan skörda några tomater. Mina två gurkplanor levererar. Flera gurkor har det blivit. Åtta stycken kålrötter växer så det knakar. Salladen åt jag av här om dagen för första gången. Gräslöken har också blivit avsmakad. En liten rad med dill kanske är en dm hög men det blir perfekt till i augusti då jag ska ha det till kräftfisket..

Ha det gott där ute.

Av johanx - 9 juli 2007 13:33

... med semestern. Första dagen. Det hela började med en radikal förändring i mitt liv. Jag hade nämligen tid hos frisören kl 09,00. Jag har haft glädjen att hitta en av stadens absolut skickligaste och billigaste frisör. Hon har sina lokaler i en ålderdomshem och om man bortser från mig så gissar jag att medelåldern på hennes kunder är ungefär 82 år. Hon är vansinnigt duktig på en frisyr. Den klipper hon från morgon till kväll och den är den frisyren jag har. Även nästa händelse, denna första semesterdag, kommer att minnans med ett lyckligt skimmer. Efter att ha tömt ett bankkont så åkte jag till Hedins Trä för att handla virke. Likt en Ernst intog jag firma och börjad springa runt och lät mig inspireras. Råkade kasta ett öga ner i en conteiner. Det var här jag kände Ernst närvaro. Jag blev varm i hela kroppen av allt skräp i behållaren. Kände... hur kreativiteten vällde ut ur mitt bröst. En avbruten planka fick ett helt nytt liv. Jag frågade snällt i kassan och visst fick jag plocka så mycket skit jag ville av det dom hade kastat. Så nu står en fylld bil här på gården. Ernst känns mycket mindre nu. För ett ögonblick har jag övervägt att köra tillbaka skräpet men.... Nej.. nu ska här skapas..... T o m han där uppe kommer att inse att han har sin överman när det gäller att skapa...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 8 juli 2007 11:50

Igår var jag på konsert i Dala-floda kyrka. Det känndes mäktigt att åka till hjärtat av Dalarna och lyssna på vacker musik. Det var musikanter i från Stockholm (några med lokal förankring) som spelade klassisk musik av bl Grieg och Mozart. Kvällen inleddes mindre bra. Jag och mitt sällskap kom i god tid och reserverade platser genom att lägga våra paraplyer där. Efter en kortare promenad så var vi åter i kyrkan. Det var gott om platser kvar men just våra reserverade platser var borta, så även våra praplyer. Jag kan svära på att orgeln i kyrkan inte klarade första stycket. I dom djupaste tonerna så "bröts" tonerna och jag tycket jag kunde uppfatta ett skorrande ljud. Men det var enda fadäsen. En sopran, på 150 cm som skulle gjort Dolly Parton grön av avund, fyllde kyrkan med dom mest fantastiska toner. Orkestern var otroligt duktiga. Det var verkligen spets på deras musik och allt satt som en smäck.. Mycket samspelta. Dala-Floda borna hamnade i något bättre dager då vi återfann våra parapyer efter konserten.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 6 juli 2007 17:59

äalfjäösdlfjäadsjfäaslöfjäadj'asdfkk'  'adfkj'aödklf'aökf'asdkflåpa546a5sd4f6a5dsfasdf4654f 46asdf54a6sd54f6as5d4fas65f4 a65df46asdf546as5df44a6s5d 6as5df46as5d4fa6d54fa65dsf4. Nu är det semester!!!

Ha det gott där ute.

Av johanx - 6 juli 2007 13:42

När jag tänker efter så finns det en del saker som jag kan pricka av i min uppdragsbok.

 Nr 12. Tagit bort ogräset  i växthuset.

 Nr 23 Tvättat den där skjortan som legat längst ner i tvättkorgen under ett halvår då den inte passat med någon annan färg.

Nr 69 Införskaffat rostskyddsfärg till namnskylten som sitter på mitt hus.

Nr 88 Lyckats para ihop nio strumpor med nio andra singelstrumpor och på det sättet fått nio mycket roliga par nya strumpor.

Nr 109 Haft ett viktig samtal med mig själv om vikten att vägra skaffa kontokort.

Nr 110 Har fått klarhet att jag inte är i övergångsåldern utan väntat för länge med att sluta med långkalsongerna.

Det var det som fanns att redovisa så här långt.

Ha en det bra där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards