Alla inlägg under juli 2007

Av johanx - 6 juli 2007 13:02

Blir det någon sommar i år? Kanske har det t o m varit?  Börjar bli lite orolig för vädret. Gick in på den trovärdiga tidningen Nya Ludvika Tidning och deras hemsida. När man klickade på vädret kunde man läsa att det skulle bli regn så långt rapporten sträckte sig... Vi något tillfälle skulle det kunna springa upp i +12 grader. Vad är detta? Är det redan höst? Svamprepotage i Aftonbladet igår.. Det som verkligen gav näring till min oro var att när jag kom i på en av stadens sportaffärer så det första jag såg var kräftburar...

Ha det gott där ute.

Av johanx - 6 juli 2007 09:50

Det är en mäktig känsla idag. Den sista arbetsdagen före fem veckors semester. Jag brukar alltid ta fyra veckor så det känns så långt att det blev fem veckor i år. Har inte särskilt mycket bokat idag. Ska skriva lite och ringa några personer men annars är det lugnt. Jag gillar att ha det oplanerat på semestern så det finns inte så mycket inbokat. Det är så skönt att kunna följa sin lust och hitta på saker istället. Det måste finnas tid till att bara vara.... Jag hoppas att min kompis bjuder in mig till hans sommarstuga i Karlstad/Hammarö. Vi har haft några fantastiska sommardagar där dom sista åren. Jag hoppas också att jag kommer iväg till något slott och en trevlig guide som berättar om dess historia. Någon musikupplevelse vill jag också ha. Kanske kommer den redan i morgon då jag åker till Dala-Floda kyrka och lyssnar på en konsert med bl a Mozart och Händel. Tänk om det blir så trevligt att jag inte vill börja jobba igen? Hm... jag får ta det då.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 5 juli 2007 16:10

Två kvällar i rad nu har det ringt i min telefon. Det har varit en oerhört glad tonåring som undrar om jag heter det jag heter och när jag bekräftat mitt eget namn så har tonåringen (det var tjejer båda gångerna) undrat om dom får ställa några frågor. Efter några svamelfrågor kommer dom så till kärnan. Det handlar om att jag ska få en gratis rakhyvel. Denna gratishyvel kostar bara 29,90 som är postens fraktkostnad. Hur det då kan vara gratis kan dom inte riktigt förklara. Resultatet av denna hyvel ska ha ett  rent underverkande resultat. Utan minsta ansträngning så kommer jag att få nya rakblad en gång i månaden för 129,90 + posten avgifter.

Jag kan naturligtivs inte avhålla mig från att skoja lite med den där finniga tonåringen. Lika oerhört glad förklarar jag att jag kan inte köpa någon rakhyvel såhär sex månader innan säsongen. Barnen kommer inte att bli glada om tomten inte har skägg. Eftersom tomtejobbet är min huvudsakliga inkomst så riskerar jag att inte kunna betala min räkningar resten av året. Då kan man hamna hos kronofogden. Väl hos kronofogden så läggs det först på en administrativ avgift på min skuld därefter löper en straffränta. Jag frågar glatt om den finniga tonåringen vet hur hög den räntan är men det vet dom aldrig. Ungefär där i samtalet så brukar vi vara överens om att det är inget för mig att köpa rakhyvlar... men igår var tjejen riktigt på gång. Hon försökte inleda en diskussion om livet efter jul... jag gav upp, men det blev fan ingen rakhyvel.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 4 juli 2007 18:30

.... väntar på någon. Hon kommer strax och vi ska gå ut o gå. När vi kommer hem så ska jag ringa till min bror. Han fyller år idag. Får väl lov att erkänna att jag kom på det bara för någon minut sedan. Har lagt fram en lapp på köksbordet för att inte glömma av det igen. Jag gillar att vi inte har gjort någon affär med att fylla år. Det räcker så bra att vi ringer till varandra och pratar en stund. Tänk... vad mycket meningslösa saker man fått genom åren.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 4 juli 2007 09:04

Är det bra med många tv-kanaler? Jag är tveksam. Argumentet skulle naturligtvis vara att det är bra med många kanaler för då finns det många bra program att välja på. (Vad som är bra program är en annan diskussion.) Igår kväll tittade jag på tv. Här kunde man bl a välja på MASH som gjordes någon gång på 70-talet. Det fanns också någon humorserie som hetter Fraiser. Några amerikanska Kristian Luuk typer gastade och stod i. Två killar försökte visa att man inte alls kastas tillbaka flera meter i vilda västernfilmer när man bli skjuten. Man fick se i bild hur dom sköt med ett gevär på en död gris som  hängde ett antal meter bort. Grisen rörde sig inte särskilt mycket och där med kunde man slå fast, den oerhört viktiga nyheten,  att det som händer när shriffen skjuter är inte korrekt.

Det känns inte som att det finns flera bra program att välja på. Det känns som att det finns mer skit att välja på.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 3 juli 2007 15:04

Jag får nog lov att erkänna att mina vinkunskaper inte blivit större dom senaste åren. Vin... ska drickas tillsammans med andra. Helst med någon man tycker om. Njutas med god mat... gott om tid. Tid har funnits i mitt singelliv men inte så många att njuta tillsammans med. Det är inte bara något man hinkar i sig till maten. Det finns såklart många viner som är goda på systemet men jag vill ändå rekomendera ett såhär i semester och grilltider. Montecillo.... ett spanskt Riojavin som kostar ungefär 75 kr. Liksom många Riojaviner är det ganska kraftfullt med stor kropp. Vill nog påstå att det passar otroligt väl till mat som har vitlök som grundkrydda. Pröva det. Jag tycker att det är fantastiskt prisvärt.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 juli 2007 22:19

Det kommer att bli grönare än vad någon kan ana i Ludvika i sommar. Här under kvällen har det inkommit mycket trovärdiga rapporter att det inte bara förekommit den vanliga verksamheten i buskar och snår. Även sk 2:or har skådats i efterarbetet till festen... Helt nytt för i år.

Ha det gott där ute.

Av johanx - 2 juli 2007 13:37

Missa inte kvällens avsnitt med en av dom mest självcentrerade personerna som finns att se på en kanal när dig... Ernst Kirschsteiger ska prata med sin döde far och roa sig med en dynggrep. Naturligvis är det just den typ av teveprogram som vi alla har saknat...

Ha det gott där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards